Nordjylland lukker sygehuse

NOTE: Region Nordjylland danner forbillede og lukker de små sygehuse. Aalborg Sygehus bliver regionens flagskib. Mens Terndrup og Brovst lukker.

I Himmerland skal der bygges et helt nyt sygehus, mens Frederikshavn får nye opgaver. Regionens førende sygehus skal fortsætte med at være Aalborg.

For at kompensere for den øgede afstand opprioriteres det præhospitale beredskab i regionen, der skal skabe bedre service og tryghed for borgerne.

Dermed følger planen Sundhedsstyrelsens anbefalinger helt efter bogen, og der er da også tilfredshed fra flere sider. Modsat den kritik, som både Region Hovedstaden og Region Sjælland har fået fra blandt andet Lægeforeningen.

Planen blev vedtaget af et bredt flertal af partier, hvor forskellige partier stemte for de forskellige dele af planen.

Opbygningen af sygehusene
Der bliver tre fælles akutmodtagelser i henholdsvis Aalborg, Hjørring og Thisted, hvor målet er at samle alle de specialer, som Sundhedsstyrelsen har anbefalet. Fødselsfunktionen ligger også på de samme tre sygehuse.

For at understøtte Aalborg Sygehus som universitetssygehus ønsker Regionsrådet at samle alle funktioner på en adresse. Hvordan, det kan ske, skal afklares senest den 1. oktober 2007.

Politikerne besluttede at samle funktionerne i Himmerland på et nyt sygehus. Hvor det skal placeres, ligger ikke fast endnu. Der skal laves tre forslag til en mulig placering af det nye sygehus.

Allerede nu begynder man at samle de forskellige funktioner. Medicinsk funktion samles i Hobro og rehabilitering i Farsø.

Sygehusene i Dronninglund, Brønderslev og Skagen fortsætter uændret. Regionsrådet har samtidig bemærket, at rehabiliteringsfunktionerne i regionen, som de tre sygehuse primært arbejder med i dag, analyseres nærmere.

Login