Minister vil lette handel med lægepraksis

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) vil ændre loven, så praktiserende læger nemmere kan sælge lægepraksis til hinanden. PLO advarer mod, at forslaget udbredes til hele landet. Det kan skabe for meget købmandstankegang blandt familielægerne, advarer PLO-formand.

Salg af lægepraksis direkte mellem lægerne. Sådan lyder endnu en af Lægedækningsudvalgets anbefalinger, som sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) vil forsøge at få gennemført.

”Lægerne kan allerede i dag købe op til seks ekstra ydernumre, men købet skal gå via regionen. Hvis Lægedækningsudvalgets forslag realiseres, vil det skære et led af og dermed forenkle processen, og det vil gøre det nemmere for alle,” siger Ellen Trane Nørby om forsalget, som kræver ændring af lovgivningen på området.

I dag skal retten til at drive en lægepraksis, det såkaldte ydernummer, formelt set først afleveres til regionerne. Men Danske Regioners formand, Bent Hansen (S) er positiv over for forslaget. I hvert fald så  længe en læges indkøb af ydernumre passer ind i behovet for læger i området.

Login