Medicinsalget stiger på grund af livsstil

NOTE: Danmarks Apotekerforening har lavet en analyse af medicinforbruget, der viser en stigning på godt 9 pct. sidste år.

Apotekerforeningen har analyseret danskernes medicinforbrug sidste år. I alt brugte danskerne for godt 17,8 mia. kr. medicin.

Livsstil koster
Det øgede forbrug tilskrives medicinsk behandling og forebyggelse af en række livsstilssygdomme. Derfor er det heller ikke overraskende, at det mest solgte lægemiddelprodukt er det kolesterolsænkende middel Simvastatin.

"I 2006 blev der brugt ca. 190 mio. døgndoser, hvilket er en stigning på ca. 30 pct. i forhold til året før. Det skønnes, at der i 2006 var over 300.000 danskere i behandling hermed mod ca. 50.000 i 2001," skriver Apotekerforeningen i deres analyse.

Stigningen skyldes en øget forebyggelsesbehandling af usund livsstil. Det forhold, at det særligt drejer sig om kolesterolsænkende lægemidler, har flere årsager. Stigningen skal nu særligt ses i lyset af, at flere type 2-diabetikere får anbefalet lægemidlet, da det både kan sænke kolesterol, blodtryk og blodsukker. Da antallet af danskere med type 2-diabetes er stigende, afspejles dette i øget lægemiddelforbrug af bl.a. Simvastatin.

Login