Lif raser over RADS-anbefaling

MEDICIN: RADS anbefaling af brugen af et medicinpræparat, som ikke er godkendt i Danmark, møder hård kritik fra Lif. Sundhedsministeriet og RADS er i gang med at undergrave patientsikkerheden, mener Lif. Patient- repræsentant i RADS afviser.

Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) er med Sundhedsministeriets vidende godt i gang med at underminere en af hjørnestenene for medicinsikkerheden i Danmark. Det mener man hos Lægemiddelindustriforeningen Lif. Meldingen kommer efter, at RADS i oktober måned har anbefalet, at man på sygehusene primært skal bruge aktivstoffet misoprostol til igangsættelser af fødsler via tabletter, der indtages oralt.  

Men tabletterne til vestimulering hos fødende kvinder har ikke været igennem den omfattende godkendelsesprocedure hos myndighederne i Danmark eller et andet EU-land, som medicin normalt skal.

Misoprostol-produkter blev oprindeligt udviklet og godkendt til at behandle mavesår, men læger i mange lande har i årevis brugt det såkaldt off-label til igangsættelse af fødsler.

Login