Lif har forslag til kvalitetsreformen

NYHED: En kvalitetsreform kunne indeholde et tilbud om helbredsundersøgelser til alle danskere, mener Lif.

Input fra virkeligheden
Til mødet var flere forskellige aktører fra det danske sundhedsvæsen indbudt, og Lif kom velforberedt med fem konkrete tiltag, der allerede kan indføres i dag, hvis regeringen vil det.

Foreningen er glad for at blive indbudt og indgå i dialog, men synes det er for tidligt at give bud på, hvad der konkret vil komme til at ske.

"Det er lidt for tidligt at komme med den endelige konklusion. Men vi har forsøgt at komme med rimeligt operationelle forslag. Der har været en strukturreform og nu skal der så være en indholdsreform," siger Ida Sofie Jensen, direktør i Lif.

Lif vil have skabt en virksomhedsplan for det danske sundhedsvæsen. Direktøren fremhæver forslaget om sundhedstjek, der vil være en let måde at få forebygget væsentlige sygdomme. Ligesom hun også mener, at folkesundhedsplaner kan skabe det nødvendige fokus for at få gjort en indsats, der rækker ud over gældende budgetår. 

Lif's fem forslag er:
Et sundhedsvæsen med sammenhængskraft - let adgang, høj kvalitet i behandlingen.
Tilbud om helbredsundersøgelser - for mange danskere kommer først i kontakt med sundhedsvæsnet, når det er for sent.
Folkesundhedsplaner - Hjerteplanen og Kræftplanen har vist deres virkning, dem skal der laves flere af.
Øget klinisk forskning - fra det private og det offentlige i fællesskab
Nationalt videncenter om sundhedsviden og teknologi - der skal være en samlet systematisk vurdering af værdien af ny viden og teknologi i sundhedsvæsnet.

Login