Lif bakker op om Venstres sundhedsudspil

NOTE: Lif opfordrer nu lægerne til at prale af deres efteruddannelse. Et opslag i venteværelset skal vise patienterne, hvilken uddannelse lægerne har været på.

Lægerne skal prale
"Der er ingen tvivl om, at med et sundhedsvæsen præget af høj kvalitet bliver efteruddannelse af praktiserende læger også vigtigere og vigtigere. De læger, der deltager i faglige efteruddannelsestilbud, skal selvfølgelig også kunne vise det for deres patienter i en let tilgængelig og overskuelig form. Jeg ved godt, at nogle vil sige, at det er pral, men det er kun en typisk dansk reaktion." Sådan skriver direktør for Lif, Ida Sofie Jensen, i en kommentar.

Hun argumenterer med, at den hurtige udvikling af lægemidler stiller store krav til lægerne. Der er på nuværende tidspunkt ingen krav om, at lægerne skal efteruddanne sig. Det betyder, at en læge, fra hun åbner praksis til pensionsalderen nås, ikke behøver at modtage nogen form for efteruddannelse.

Oplægget blev præsenteret af Venstres politiske ordfører Troels Lund Poulsen som et indspark til debatten om kvalitetsreformen. Oplægget bygger på en række forslag, som blev fremført i fællesskab af Venstres spidskandidater i regionerne i forbindelse med regionsvalget 2005.

Login