Lars Løkke: Vi er på vej i verdenseliten

NYHED: Der var ikke blevet plads til sundhedsministeren til tirsdagens pressemøde, selvom der var stort fokus på sundhed. I stedet måtte Lars Løkke Rasmussen i lighed med andre ministre give sit bud på regeringens velfærdsudspil efter pressemødet.

"Regeringen fremlagde tirsdag sit store udspil til en kvalitetsreform. Et udspil med massive investeringer i bedre velfærd, med løfter om kvalitetsstandarder og en samlet pakke med otte markante reformer og i alt 180 initiativer. Målet er at få mere attraktive offentlige arbejdspladser og bedre service til borgerne.

På sundhedsområdet sætter vi alle sejl til. Med en ny struktur i sygehusvæsenet får vi samlet eksperterne på færre sygehuse og samtidig styrket lokalområderne med oprettelsen af flere lægehuse. Forandringerne følger vi op med massive investeringer i lokaler og bygninger. 25 mia. kr. er der sat af i kvalitetsfonden til nybyggeri af sygehuse, samling af specialer og akutmodtagelse og til enestuer. Lægger vi regionernes midler til sundhedsinvesteringer og indtægterne fra salg af de tiloversblevne sygehusbygninger til, flerdobles investeringen i bedre rammer for sundhedsvæsenet over de næste små ti år. Det er intet mindre end en historisk satsning på et topmoderne dansk sundhedsvæsen. Det skal være slut med at opleve utidssvarende sygehuse både for ansatte og patienter.

Således de store linjer. Men med kvalitetsreformen holder vi os ikke til overfladen. Derimod fintuner vi stort set alle hjørner af sundhedsområdet. Vi nedsætter en forebyggelseskommission, fordi forebyggelse er den bedste vej ud af en række af de sundhedsproblemer, vi oplever i Danmark. Vi sætter patienten i centrum - bl.a. med forslag om en patientombudsmand, om lægers pligt til at vejlede om frit valg i sundhedssektoren og om kontaktpersoner, der skal rådgive og informere den enkelte patient i behandlingsforløbet.

Login