Kun midlertidig sygehusredning

NYHED: Selvom et sygehus fredes nu, så er det langt fra sikkert, at det står om fem år. Det mener Sundhedsstyrelsen, der dog ikke kan straffe regioner, der ikke følger styrelsens råd.

Hele øvelsen, hvor regionerne skal vedtage en sygehusplan, er nemlig kun begyndelsen.

"Regionerne laver deres første plan nu oven på en meget stor sammenlægning. Men det er langt større omlægninger, der er lagt op til, og derfor vil det tage tid at få tilpasset sygehusvæsnet. Det er en løbende proces, der vil vare de næste fem-otte år, og så er det måske tid til at starte forfra," siger Lone De Neergaard, der er leder af Enhed for Planlægning ved Sundhedsstyrelsen.

Tag de modige beslutninger
Flere læger, som Altinget | Sundhed har talt med, udtrykker også bekymring for, at politikerne ikke har indset udfordringerne i det danske sundhedsvæsen. Det handler om at sikre en solid økonomi, nok hænder og en høj nok kvalitet. Især det sidste punkt er vigtigt, hvis kvaliteten skal i top. Der skal nemlig et vist antal operationer til for at sikre, at lægerne er dygtige nok til den pågældende operation.

Som modsvar på den seneste tids debat om sygehuslukninger, opfordrer sundhedsministeren regionspolitikerne til at være modige.

Login