Kritik af sundhedsaftalerne

NYHED: De nye sundhedsaftaler mellem kommuner og regioner er knap kommet på plads, før de vækker kritik - især omkring genoptræning.

Baggrunden for kritikken er de nye sundhedsaftaler, som landets kommuner pr. 1. april 2007 har indgået med regionerne. Aftalerne, som er et led i kommunalreformen, vedrører arbejdsfordelingen mellem kommune og region. I aftalerne fokuseres på seks forskellige områder. Blandt disse er det særligt udskrivningsforløbet og den efterfølgende genoptræning, der er problematiske.

"I sin grundsubstans er jeg meget tilfreds med den aftale, vi har lavet med Region Midtjylland. Vi har haft en god dialog kommunerne og regionerne imellem omkring det indholdsmæssige. Det, der bliver spændende nu, er udmøntningen af aftalerne. Og der har vi allerede nu et hængeparti på genoptræningsområdet, hvor vi ser lidt forskelligt på det med økonomien," fortæller Anders G. Christensen (V), formand for Kommunekontaktrådet og borgmester i Favrskov Kommune. 

Som noget nyt betaler kommunerne en grundafgift til sundhed for hver borger og et beløb for hver indlæggelse eller hver ambulante sygehusbehandling. Derudover skal kommunerne også betale for genoptræningen af udskrevne sygehuspatienter.

Login