Krav om undersøgelse af medicintilskud

NYE TAL: Især uden for de store byer er tildelingen af særtilskud til dyr medicin skævt fordelt. Både patienter, PLO og forsker anbefaler undersøgelse.

Fattige patienter har mindre adgang til medicin under enkelttilskuds-ordningen end velstående. Det indikerer en ny opgørelse fra Lægemiddelstyrelsen.

Opgørelsen viser, at der især uden for de store byer er forskelle i tildelingerne af medicin under ordningen for enkelttilskud. Opgørelsen får Danske Patienter, de praktiserende læger og en ekspert i ulighed til at anbefale en undersøgelse af årsagerne til forskellene.

Kommuner med færrest tildelinger af enkelttilskud
<script type="text/javascript" src="//ajax.googleapis.com/ajax/static/modules/gviz/1.0/chart.js"> {"dataSourceUrl":"//docs.google.com/spreadsheet/tq?key=0AhsiE1AeMLozdGdMTWstM3ljSzdvUnFhcUs4N24xRkE&transpose=0&headers=1&range=A1%3AD13&gid=2&pub=1","options":{"vAxes":[{"viewWindowMode":"pretty","viewWindow":{}},{"viewWindowMode":"pretty","viewWindow":{}}],"booleanRole":"certainty","height":371,"animation":{"duration":500},"vAxis":{"format":""},"width":450,"hAxis":{"format":""}},"state":{},"view":{"columns":[0,{"label":"Kommune","properties":{"role":"annotation"},"sourceColumn":1},2,3]},"chartType":"Table","chartName":"Diagram5"} </script>De frygter, at forskellen skyldes den generelle sociale ulighed man ser på sundhedsområdet. Opgørelsen viser nemlig eksempler på at:

Login