Kræftens Bekæmpelse skuffet over kræftbehandling

KRÆFT: Den seneste opgørelse for kræftbehandlingen viser, at ventetiden er blevet kortere for en række patientgrupper. Men Kræftens Bekæmpelse hæfter sig også ved, at der for andre grupper ikke sker forbedringer.

Fremdrift og stilstand. Begge konklusioner kan drages af den seneste opgørelse, som Danske Regioner og Sundhedsstyrelsen har udarbejdet om udviklingen i kræftbehandlingen.

Nogle sygdomme oplever et markant fald i ventetiden, men for de store kræftsygdomme er der ikke sket nogen virkelig udvikling. Kræftens Bekæmpelse anerkender, at rapporten viser fremgang på en række områder. Men foreningens direktør er langt fra begejstret.

"Det er bekymrende, at ventetiderne ikke har flyttet sig mere efter den store indsats. Der er behov for stor opmærksomhed på hospitalerne og regionerne. Vi tror, at diagnostiske centre, hvor de praktiserende læger hurtigt kan henvise patienter med alvorlige og uklare symptomer til en række samarbejdende specialister, kan være en af måderne til at forkorte ventetiderne i de tilfælde, hvor patienterne er meget længe om at få en diagnose," siger Kræftens Bekæmpelses direktør Leif Vestergaard Pedersen i en pressemeddelelse fra Kræftens Bekæmpelse.

Login