Kommunalreform godt på vej

DOKUMENTATION: Det konkluderer Indenrigsministeriet i en ny redegørelse, der gør status over, hvor langt på vej reformen er.

"Med kommunalreformen skabes nye, stærke enheder, som kan udgøre et bæredygtigt fundament for et styrket kommunalt selvstyre, hvor kommuner og regioner kan få større handlefrihed til lokalt at tilrettelægge opgavevaretagelsen på en bedre og mere sammenhængende måde," står der i redegørelsens indledning.

Nyt ansvar for sygehusvæsnet
Den sidste måned har amterne været voldsomt under pres, men fra 1. januar overtager regionerne ansvaret for den kritiserede kræftbehandling. Stærkere regioner har været et af argumenterne på en kommunalreform. Og i redegørelsen kan man læse, hvordan forberedelsen er forløbet i de nye regioner.

Mens de nye kommuner forventes at varetage forebyggelsen bedre, da de er tættere på borgerne. Indtil videre er der i gennemsnit afsat cirka 35 kr. pr. borger til at løfte forebyggelsesindsatsen. Så reformen er ventet med spænding, og nu kommer så redegørelsen over, hvor langt på vej reformen er.

Login