Kommende narko-behandlingsgaranti udvandes

LOVFORSLAG: Politikerne aftalte, at stofmisbrugere skulle have ret til lægelig samtale inden tre dage. At det nu er ændret til 14 dage, forringer deres vilkår, mener kritikere.

Et godt initiativ, som er blevet lidt dårligere. Det er vurderingen fra flere sider, efter at regeringen har ændret på et lovforslag - L 34 - der skal forbedre misbrugeres adgang til afvænning.

"Stofmisbrugere er ofte kun motiverede for at gå i behandling i kort tid ad gangen. Så sker der noget nyt, og deres kaotiske liv fortsætter. Derfor er en udvidelse af fristen fra tre til 14 dage, før de kan komme til lægesamtale, når de er motiverede til en behandling, en afgørende svækkelse af lovforslaget," siger formand for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen til Information. Han mener dog stadig, at lovforslaget på andre måder vil være et fremskridt for stofbrugerne.

Hensigten var, at der maksimalt må gå tre hverdage, før en stofmisbruger, der er motiveret til at kvitte sit misbrug og komme i behandling, kom til at tale med en læge. Men i det nye lovforslag, som sundhedsminister Nick Hækkerup (S) fremsatte fredag den 31. oktober, er fristen altså hævet til 14 dage.

Login