Klinikchef frataget retten til at arbejde som psykiater

KORT NYT: Sundhedsstyrelsen har fundet, at klinikchef Lars Søndergård behandlede patienter med antipsykotisk medicin i alt for høje doser og er til fare for patientsikkerheden. Han må derfor ikke længere arbejde som psykiater.

Som klinikchef på Psykiatrisk Center i Glostrup var Lars Søndergård ansvarlig for omfattende overmedicinering af patienter.

Politiken omtalte i juni, hvordan patienterne blev behandlet med antipsykotisk medicin i alt for høje doser. Det kom samtidig frem, at Lars Søndergård med tvang havde anvendt det beroligende middel Midazolam for at bringe patienter i ro. 

Lars Søndergård blev fritaget for tjeneste, og Sundhedsstyrelsen indledte en undersøgelse af klinikchefens og andre lægers arbejde.

Til fare for patientsikkerheden

På baggrund af undersøgelsen, har Sundhedsstyrelsen nu besluttet at indskrænke Lars Søndergårds faglige virke. Styrelsen har vurderet, at Lars Søndergård er til fare for patientsikkerheden og har derfor frataget ham retten til at virke som psykiater og samt beklæde en overordnet stilling som læge.

Login