Ingen uddannelseskrav til psykoterapeuter

Ministeren vil ikke fastsætte kvalitetskrav eller krav til psykoterapeutuddannelsens indhold og ikke om en autorisationsordning. Desuden vurderer ministeren, at genprogrammer i gruppeterapi er uproblematiske.

Angående spørgsmålet om at fastsætte uddannelseskrav for psykoterapeuter oplyser ministeren, at der bør skabes mulighed for en akkreditering af de private uddannelser til psykoterapeut.

Ministeren pointerer, at der ikke er tale om opstilling af kvalitetskrav til uddannelsens indhold og ikke om en autorisationsordning. Vedrørende genprogrammer i gruppeterapi påpeger ministeren, at det ikke er en behandlingsform, som det er forbeholdt bestemte autoriserede sundhedspersoner at benytte. Hvis patienten helbred udsættes for påviselig fare kan den pågældende dog straffes. De genogrammer der henvises til vurderes ikke at adskille sig væsentligt fra andet materiale, der kan bringes ind i en gruppeterapi, selvom det er en af de mere konfronterende teknikker, som det som nævnt kræver viden, takt og indføling at anvende forsvarligt.

Login