Ikke brug for Sats men ordentlig indsats

Psykiatere frygter, at en behandlingsgaranti vil gøre forholdene i børne- og ungdomspsykiatrien værre. Politikerne mener ikke, at det kan blive værre.

"Hvis ikke indførelsen af en behandlingsgaranti inden for psykiatrien indføres planlagt og gradvist, så vil en "bivirkning" være, at kvalificerede medarbejdere, eksempelvis speciallæger, forlader det offentlige sundhedssystem for at tilbyde deres ydelser i privat regi som selvstændige. Dette vil, i en situation som den aktuelle med mangel på blandt andet speciallæger i børne- og ungdomspsykiatri, medføre dårligere vilkår i det offentlige til varetagelse af behandlingen af de dårligste patienter, som fortsat vil skulle tilbydes behandling dér," siger ledende overlæge Jens Buchhave ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk Hospital i Risskov.

Tror indsats rækker
Sundhedsordfører Lone Møller (S) er ikke så bekymret.
"Jeg er enig i, at der ikke er afsat nok penge til området. Men der er afsat en del penge til at få sat ventelisterne ned i 2007, samt til at få en hurtigere udredning i 2008. Næste år er partierne enige om, at der skal afsættes yderligere midler. Men vi skal selvfølgelig ikke stikke hinanden blår i øjnene, det vigtige er, at det går i den rigtige retning," siger Lone Møller.

Socialdemokraterne har her i efteråret argumenteret i mod en yderligere nedsættelse af behandlingsgarantien. Netop fordi de frygter, at når der ikke sætter flere økonomiske midler af, så betyder det reelt set, at folk vil søge et privat alternativ, når det offentlige ikke kan leve op til garantien.

Login