Her er knasterne i forhandlingerne om ny PLO-overenskomst

ANALYSE: Når PLO og regionerne torsdag officielt tager hul på forhandlingerne om en ny overenskomst for de alment praktiserende læger, er det reelt en armlægning om penge og det offentliges indflydelse i almen praksis. Men også andre spørgsmål kan give problemer.

Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har på det seneste røget som skorstene på fredspiberne, inden de torsdag indleder første forhandlingsmøde om en ny overenskomst for landets 3421 praktiserende læger. Godt nok skal der ikke forhandles på første møde. Her vil parterne lufte deres visioner for almen praksis – de konkrete forhandlingsønsker og krav kommer først senere.

Ikke desto mindre venter der nu et særdeles vanskeligt forhandlingsforløb, som bliver den politiske sæsons mest afgørende for udviklingen af sundhedsvæsnet fremover.

De alment praktiserende læger er nemlig tiltænkt en stadig vigtigere rolle på sundhedsområdet. Og det er alt fra at skulle bidrage til at løse de alvorlige problemer med manglende sammenhæng i patienternes behandling til at holde de stadig flere ældre og kronikere ude af de stadig færre og fjerntliggende sygehuse.

Login