Fysioterapi på skadestuen

NYHED: De Danske Fysioterapeuter mener, at de kan gøre gavn på landets skadestuer. Derfor foreslår de, at det nye akutberedskab også skal have en fysioterapeut stående klar.

"Vi opfylder det faglige behov ved mange skadestuebesøg. Der er mangel på læger og sygeplejersker. Hvorfor bruger man så ikke den ressource, som vi kan tilbyde?" spørger Johnny Kuhr, der er formand for Danske Fysioterapeuter.


Kvalitetsløfte
I dag er der høringsfrist på Sundhedsstyrelsens oplæg til fremtidens akutberedskab, og Danske Fysioterapeuter mener, at de er kommet med et konstruktivt forslag, der bør lyttes til.

"Det ville betyde et kvalitetsløft, hvis man brugte vores spidskompetence. Vi er jo allerede til stede på sportspladsen, og vi ved, hvordan skaderne ser ud," siger han.

Johnny Kuhr mener, at fysioterapeuterne i lige så stor grad som lægerne ville kunne se, hvad der er galt med patienten, og hvilken behandling det kræver.

Danske Fysioterapeuter har tidligere forsøgt at få adgang til skadestuerne. Nu håber de, at de vil blive inddraget der, hvor de vil kunne gøre en indsats.

Login