Frygter endnu et langsommeligt vaccinationsforløb

NYHED: Det politiske flertal for at få HPV-vaccinationen i børnevaccinationsprogrammet har været på plads i næsten et år. Men Sundhedsstyrelsen lader vente på sig.

MTV'en om HPV-vaccinen lå klar i maj. Nu mangler den endelige anbefaling fra Sundhedsstyrelsen. Sundhedsstyrelsen oplyser, at de vil have den endelige anbefaling klar i slutningen af sommeren eller i begyndelsen af efteråret.

"Det er klart, at embedsværket skal have tid til at gøre deres arbejde ordentligt. Der skal være et ordentlig grundlag inden en vaccination indføres i børnevaccinationsprogrammet. Men det er lidt mærkeligt, hvis anbefalingerne kommer, idet Finansloven er indgået, og der derfor ikke kan findes penge til den," siger Sophie Hæstorp (S), der er medlem af sundhedsudvalget.

Flertal for del af børnevaccinationsprogram
Socialdemokraterne bakker op om, at vaccinationen skal være en del af børnevaccinationsprogrammet. Allerede i efteråret kunne Altinget.dk skrive, at det politiske flertal var på plads for vaccinen.

Det vil også undre sundhedspolitikeren, hvis ikke det bliver sundhedsstyrelsens anbefaling. Men hun frygter, at der i SST's vurderinger vil blive taget for meget hensyn til økonomien.

Login