Fortsat smertestillende til salg i store pakninger

Selv om der er stadig flere - især unge piger - der forsøger at begå selvmord med almindelige smertestillende piller, vil Lars Løkke ikke indføre receptpligt for de store pakninger.

Overlæge Merete Nordentoft fra Bispebjerg Hospital, der også er formand for en arbejdsgruppe under Sundhedsstyrelsen, der har udarbejdet en rapport, der anbefaler, at smertestillende piller kun skal kunne købes i håndkøb i pakninger op til 25 stk., kritiserer, at Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at det stadig skal være muligt at købe smertestillende i store pakninger uden recept.

Også Kristendemokraternes sundhedsordfører, Tove Videbæk, ønsker at gøre de store pakninger receptpligtige. Det begrunder hun bl.a. med, at der i de senere år er flere og flere især unge piger, der forsøger at begå selvmord med almindelige smertestillende piller.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har dog tænkt sig at følge Lægemiddelstyrelsens anbefaling om at bevare de nuværende regler. Det skyldes, at der så vil være en risiko for, at misbruget flyttes til andre og mere farlige lægemidler, selv om Lars Løkke indrømmer:

Login