Forslag til lov om ændring af lov om tandpleje m.v.

Forslaget betyder, at forældre til børn under 16 år, der ønsker et andet tandplejetilbud, end det kommunen vederlagsfrit stiller til rådighed, får ret til et tilskud fra kommunen på 65 % til forebyggende og behandlende tandpleje hos en praktiserende tandlæge, som de selv vælger. I dag må disse forældre selv afholde udgifterne til barnets tandpleje. De 16-17 årige bevarer den valgfrihed, de har i dag, mellem kommunal kliniktandpleje og privat tandlægepraksis. Der vil således ikke blive tale om en egenbetaling for denne gruppe unge.

Lovforslaget giver også forældre mulighed for at vælge børnetandpleje på tværs af kommunegrænsen ved en anden kommunes tandklinik. Forskellen mellem behandlerkommunens og bopælskommunens gennemsnitlige udgift pr. barn til børnetandpleje betales af forældrene. Forslaget sikrer, at bopælskommunen ikke påføres merudgifter som følge af borgerens valg af et dyrere serviceniveau i en anden kommune.

Lovforslaget giver endvidere kommunalbestyrelsen mulighed for at udlicitere børne- og ungdomstandplejen og indgå aftale med én eller flere tandlæger om varetagelse af opgaven.

Login