For mange lånte fjer

Regeringen har udgivet en redegørelse, der giver et overblik over, hvad regeringen har opnået i Folketingsåret 2002-2003 herunder også på sundhedsområdet. SundhedsTinget har bedt Socialdemokraternes sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen om at kommentere det. Der er for mange lånte fjer fra den forrige regering og for meget ideologi uden sundhedsforbedrende indhold, siger hun.

"Det har været en travl folketingssamling 2002-2003. I det forløbne folketingsår er der gennemført en lang række reformer og vigtige lovforslag med brede flertal i Folketinget, bl.a. ”Flere i arbejde”, boligpolitikken, forbrugerområdet, arbejdsskadereform, klage og erstatningssystem på patientområdet, folkeskolen, universiteter, forskning og energiområdet."

I sin gennemgang af regeringens tiltag på sundhedsområdet (se alle punkter i den grå boks forneden) nævner Lars Løkke Rasmussen (V) bl.a., at regeringen i oktober 2002 nedsatte en Strukturkommission, der skal vurdere fordele og ulemper ved alternative modeller for indretningen af den offentlige sektor.

Han omtaler desuden den forenklede adgang til højt specialiseret sygehusbehandling, de ekstra ressourcer til meraktivitet i sygehusvæsenet, den såkaldte patientsikkerhedspakke, der består af tre lovforslag om ændringer på klage- og erstat­ningsområdet og sundhedsprogrammet "Sund hele livet".

Login