Fogh blogger om sundhed

NYHED: Statsministeren er hoppet med på bølgen af direkte information til vælgerne. Han har oprettet en blog, hvor han benyttede første indlæg efter sin ferie til at fortælle om sundhed.

Uddrag fra bloggen:
"Sommergruppemødet er for Venstre også startskuddet til en ny politisk sæson. Der var en opgave, som vi straks måtte tage hånd om, nemlig kræftbehandlingen. Faktisk har vi haft rigtigt godt fat i opgaven gennem alle årene. Vi har bevilget milliarder til sygehusene. Der er indkøbt flere scannere og strålekanoner. Og det har også givet resultater. Blandt andet kan jeg nævne, at der sidste år blev gennemført 70.000 flere kræftoperationer end i 2001. Antallet af strålebehandlinger er steget med næsten en fjerdedel. Og overlevelseschancen for kræftpatienter er blevet større.

Men der er stadig meget, vi kan gøre bedre. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, hvis et menneske skal vente flere uger på at blive scannet, hvis der er mistanke om kræft. Enhver kan sætte sig ind i, hvilken psykisk belastning, det er at gå i den uvished så længe. Så går det ikke, at der er ventetid på undersøgelsen. I værste fald kan en forsinket behandling koste liv. Derfor er vi nødt til at fastslå, at når det gælder kræft, skal behandling igangsættes straks. Akut handling og klar besked.

Sundhedsministeren arbejder på højtryk på at skabe den helt rigtige løsning. Noget af det, vi ved, virker, er såkaldte diagnostiske pakker. Da Lars Løkke Rasmussen og jeg besøgte Vejle Sygehus, så vi ved selvsyn, hvor meget hurtigere det hele går med den fremgangsmåde. Det betyder nemlig, at straks patienten kommer ind, får vedkommende en færdig plan for behandlingsforløbet. Og sygehuset reserverer med det samme tid til blodprøver, røntgen, vævsprøver og andre nødvendige undersøgelser. På den måde skal systemet ikke vente på sig selv, om jeg så må sige. Og derved reduceres ventetiden markant."

Login