Fogedret anklages for langsommelighed

De danske producenter af kopi-medicin inddrager nu Folketinget for at få deres billigere produkter hurtigere på markedet. De anklager de store medicinal-fimaer for at udnytte deres monopolsituation og kalder fogedretten ineffektiv og usagkyndig.

IGL mener, at det danske fogedretssystem i stigende omfang anvendes for at forhindre konkurrence på markedet for medicin. En række medicinalproducenter, hvis oprindelige patenter er udløbet, forsøger ihærdigt at få nedlagt forbud mod konkurrerende produkter. Fogedforbud fører til monopollignende tilstande og koster årligt samfundet et stort milionbeløb, lyder det i henvendelsen fra IGL.

Begrundelsen er, at når patenter udløber, rejses der typisk fogedsager mod kopi-producenter for overtrædelse af tillægspatenter. Disse sager tager ofte 3-4 år, og helt op til 6-7 år i enkelte tilfælde. I denne periode nedlægger fogedretten forbud mod at kopi-producenten sælger sin medicin, og derfor holder originalproducenten sin monopol-situation, mens sagen verserer.

Det har store omkostninger for både kopi-producenterne og samfundet, fordi den billigere kopi-medicin ikke er til rådighed.

Login