Flere penge til lægerne i ny aftale

OVERENSKOMST: De praktiserende læger får flere penge, men skal arbejde mere og acceptere nye opgaver, betyder ny overenskomstsaftale mellem PLO og det offentlige. PLO's bestyrelse er splittet om aftalen, der kan blive forkastet af lægerne ved en urafstemning.

De alment praktiserende læger får mulighed for at øge omsætningen og indtjeningen. Men på den anden side pålægges lægerne produktivitetskrav, krav til kvalitetsudvikling og valg af efteruddannelse. 

Sådan landede nogle af de vigtigste elementer i den nye overenskomst mellem Regioners Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i weekenden. Aftalen skal dog først godkendes af de praktiserende læger.

Den 22. marts skal PLO's repræsentantskab beslutte, om aftalen skal sendes til urafstemning blandt PLO's medlemmer. Først her ved regionerne, om de har en overenskomst med de praktiserende læger. Og ikke alle i PLO's bestyrelse er som udgangspunkt begejstrede for aftalen. Men det vender vi tiltage til senere i artiklen.

Login