Færre anmelder skader til Patientforsikringen

NYHED: Selvom aktiviteten er stigende, anmeldes der færre skader til Patientforsikringen. Især kræftbehandling har været årsag til skader.

Kræftbehandlingen i fokus
Det har især været kræftbehandlingen, der har været klaget over. Sagerne om brystkræftbehandling på Bornholm var i fokus i første halvdel af 2006, og sidste halvdel af året handlede om de maksimale ventetider for behandling af livstruende kræftsygdomme.

På Bornholm har fem kvinder ud af 18 fået medhold i deres klage om, at der ikke var tilstrækkelig lægelig grund til at fjerne deres bryst. Der er afgjort 23 sager om maksimale ventetider, og kun en har indtil videre fået medhold.

"Når foreløbig kun en enkelt patient har fået erstatning, skyldes det primært, at det drejer sig om forsinkelser, som har været uden betydning for patienternes helbredelsesmuligheder. Det er godt, at så få patienter er kommet til skade, men det er samtidig vigtigt, at erstatningsmuligheden findes for dem, der har lidt skade. Jeg håber, at alene bevidstheden om mulige erstatningskrav, vil føre til, at de maksimale ventetider fremover bliver overholdt," siger Arne Grünfeld, direktør for Patientforsikringen.

Login