EU tættere på strammere regler for medicinsk udstyr

SIKKERHED: EU's ministerråd på sundhedsområdet har onsdag taget endelig stilling til en række tekniske detaljer i et nyt lovforslag om skrappere regler til medicinsk udstyr. Dermed kan ministrene nu efter tre år begynde forhandlinger med Europa-Parlamentet om lovgivningen.

BRUXELLES: Efter tre år med indledende forhandlinger blandt EU’s sundhedsministre er et sæt nye EU-regler om skrappere krav til medicinsk udstyr nu kommet et skridt tættere på at blive til virkelighed.

Onsdag blev Ministerrådet endeligt enige om tekniske detaljer i deres stillingtagen til lovforslaget om de nye regler. Det betyder, at forhandlingerne med medlovgiverne i Europa-Parlamentet nu kan gå i gang. De tekniske detaljer falder på plads nu, efter ministrene i juni fastlagde deres holdning til grundsubstansen i lovgivningen.

Den nye EU-lovgivning skal regulere en bred vifte af medicinsk udstyr, lige fra hæfteplastre til pacemakere, hvor der skal stilles højere krav til særligt markedsføring og kontrol af produkterne.

Login