EU indfører fælles sygesikringskort

Venstres MEP’er, Anne E. Jensen, afskaffer på rekordtid stribevis af EU-formularer, som europæere har været tvunget til at udfylde pga. arbejde eller studie i andet EU-land.

De første formularer afskaffes fra næste år, og så vil resten følge hurtigt efter. Og her ligger noget nær en sensation, for det er ifølge iagttagere ikke set før, at en beslutning, fremsat på det Europæiske Råds møde i marts 2002, kun halvandet år efter er på plads i alle tre EU-institutioner: Råd, Kommission og Parlament.

Ordføreren, det danske medlem af Europa-Parlamentets beskæftigelsesudvalg, venstrekvinden Anne E. Jensen, høstede da også velfortjent både stort bifald og mange rosende bemærkninger under Europa-Parlamentets debat sidste uge, også fra den ansvarlige EU-kommissær, græske Anne Diamantopoulou.

Anne E. Jensen kaldte indførelsen af det europæiske sygesikringskort næste år for ’en succeshistorie med stor signalværdi, der vil bidrage til at fremme den frie bevægelighed inden for EU og give alle Unionsborgerne samme rettigheder’.

Login