"Et underligt flagrende holdningsministerium"

ADVARSEL: Tidligere indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) og en tidligere departementschef har advaret mod at opsplitte Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vesterager (R) lover tæt samarbejde.

"Et underligt flagrende holdningsministerium." Sådan bliver Astrid Krags (SF) nye ministerium for sundhed og forebyggelse, efter at indenrigsdelen er blevet skilt ud og sammenlagt med Økonomiministeriet.

"Et flagrende holdningsministerium." Sådan betegnede den tidligere departementschef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Kristian Wendelboe, i hvert fald Sundhedsministeriet, da det sidst hed Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse fra 2007 til 2010, hvor Jakob Axel Nielsen (K) var sundhedsminister.

Lars Løkke Rasmussen (V) var indenrigs- og sundhedsminister i den borgerlige regeringens syv første år. Men da han forlod ministeriet til fordel for Finansministeriet, blev indenrigs-delen igen hevet ud og lagt over i det nu hedengangne Velfærdsministeriet, hvor der sad en anden Venstre-politiker: Karen Jespersen.

Login