En nødvendig håndsrækning til syge og svage



Selv om Dansk Folkeparti udgør det parlamentariske grundlag for en borgerlig-liberal regering bestående af Venstre og Konservative, har det hele tiden ligget os meget på sinde at hjælpe samfundets svage og udsatte grupper, herunder de ældre, de syge og de handicappede.

Jeg var derfor glad for, at det med gennemførelsen af ældrechecken lykkedes os at få sat fokus på lavindkomstproblemet blandt vore pensionister. Jeg var glad for, at vi med retskravet på hjælp til proteser, tandbehandling og briller var med til at forbedre vilkårene for de ældre. Og jeg var - og er - ikke mindst glad for Dansk Folkepartis rolle som det parlamentariske flertals sociale garant.

Gennemførelsen af ældrechecken var sammen med andre gode tiltag dog noget, vi måtte kæmpe en indædt kamp for at få gennemført. Venstre og Konservative slog sig gevaldigt i tøjret, men i Dansk Folkeparti stod vi fast på, at hverken skattestop eller nedskæringer måtte gå over samfundets svage grupper - og behøver jeg at tilføje, at vi stadig er urokkelige, når det gælder om at sikre ældre og handicappede en værdig tilværelse?

Login