Flere partier vil afkriminalisere medicinsk brug af cannabis

KORT NYT: Enhedslisten, LA og DF vil arbejde for at afkriminalisere brugerne af cannabis til medicinsk formål. Sundhedsstyrelsen advarer om cannabis som medicinsk behandling.

I et nyt beslutningsforslag fra Enhedslisten vil man afkriminalisere brugerne af cannabis til medicinsk brug. Også LA og DF ønsker det legaliseret, mens SF er åben for forsøg. Samtidig advarer Sundhedsstyrelsen netop om cannabis til medicinsk brug.

Efter presseomtalen af patienter ramt af kræft, sklerose og andre sygdomme har Enhedslisten, med Pernille Skipper og Stine Brix i front, valgt at gå ind i kampen for de sygdomsramte.

"Først og fremmest skal brugerne afkriminaliseres. Det er uhyggeligt, at man som kræftpatient eller skleroseramt faktisk risikerer straf, fordi man dyrker og bruger cannabis til eget medicinsk brug. Det er intet mindre end urimeligt, og selvfølgelig bør mennesker i så forfærdelig og hård en situation være sikre på, at samfundet står på deres side, og at politiet ikke pludselig banker på døren," siger Pernille Skipper i en pressemeddelelse. 

Login