Eksperter: Her får man ekstra sundhed for pengene

UNDERSØGELSE: En ny cost-benefit-analyse giver ti bud på, hvordan det danske sundhedsvæsen sikrer sig mere sundhed for pengene.

Analysen konkluderer, at de største udfordringer er et stigende antal ældre, mangel på arbejdskraft og stigende sundhedsudgifter. Et af sundhedsvæsenets store udfordringer bliver derfor at prioritere behandlingen af patienterne. De sundhedsøkonomiske eksperter foreslår derfor at oprette et nationalt prioriteringsinstitut, hvor politikerne kan få hjælp til at træffe afgørelser om, hvilke former for behandling og medicin, der skal tages i brug. Det skriver Mandag Morgen.

Ti forslag til løsninger
Cost-benefit-analysen opstiller ti løsningsforslag til sundhedsvæsenets udfordringer. De tiltag, som kan give størst samfundsøkonomisk gevinst, er forebyggende helbredsundersøgelser, færre fejl og brugerbetaling, vurderer eksperterne.

Derudover foreslår eksperterne øget brug af telemedicin, palliativ indsats, forbedring af lighed i sundhed, prioritering af dyr medicin, forbedret psykiatri og hurtigere diagnosticering for at skaffe mere sundhed for pengene.

Login