DSR vil have sygeplejersker målrettet de kronisk syge

NYHED: Kliniske Ekspert Sygeplejersker der skal være specialister i kroniske syge. Sådan lyder et af de konkrete bud, som DSR vil fremlægge i forbindelse med kvalitetsreformen.

Alene i Danmark er der 1,9 mio. kronisk syge. Det er en meget stor udfordring for det danske sundhedsvæsen, men Dansk Sygeplejeråd kommer nu med et bud på en løsning.

De har opfundet Kliniske Ekspert Sygeplejersker på baggrund af erfaringer fra USA, Canada og Holland. Det er sygeplejersker, der har et udvidet arbejdsområde, forstået på den måde, at de har ansvaret for patientens samlede behov og behandling.

Super ide
Det vil sige, at sygeplejersken også diagnosticerer, ordinerer medicin og foreskriver behandling. Formand for Dansk Sygeplejeråd, Connie Kruckow, er begejstret for ideen og mener, at de kronisk syge vil få et bedre sundhedstilbud:

"Derfor skal vi også i Danmark slippe talenterne løs og indføre Kliniske Ekspert Sygeplejersker. Med de begrænsede ressourcer i sundhedsvæsenet er det naturligvis vigtigt, at vi anvender medarbejdernes kompetencer bedst muligt. Her er det oplagt at udvide sygeplejerskernes ansvarsområde."

Sygeplejerskerne skal ikke være en slags mini-læger men derimod maxi-sygeplejersker. Det vil være en fordel for kronisk syge, der vil kunne få en primær kontaktperson, som vil tage ansvar for det samlede patientforløb.

Login