DPS frygter skræmmekampagne om Citalopram

MEDICIN: Dansk Psykiatrisk Selskab maner til besindighed, efter en ny undersøgelse peger på, at patienter, som har fået behandling for depression med stoffet Citalopram, har en øget risiko for at få hjertestop.

En ny dansk undersøgelse har udløst overskrifter i pressen som: "200 danskere er døde på grund af Citalopram". Undersøgelsen peger nemlig på, at patienter, som har fået behandling for depression med stoffet Citalopram (eller Noritren, et andet præparat mod depression) har en øget risiko for at få hjertestop.

Dansk Psykiatrisk Selskab maner dog til besindighed. Citalopram er en af de mest brugte medicintyper mod depression herhjemme, og Dansk Psykiatrisk Selskab mener, at artikler som disse risikerer at gøre mange depressive patienter "dybt urolige" og få dem til at holde op med at tage deres medicin, selvom det kan medføre alvorlige konsekvenser.

"Det er bestemt en vigtig undersøgelse, som alle psykiatere og praktiserende læger bør kende og være opmærksom på. Men undersøgelsen giver i sig selv ikke belæg for at komme med en generel advarsel mod at bruge Cipramil og Cipralex," fastslår professor Lars Vedel Kessing, Psykiatrisk Center København, og fortsætter:

Login