DF vil have flere allergilæger

NOTE: Birthe Skaarup vil have sundhedsministerens svar på, hvordan der findes flere speciallæger til at behandle de mange danskere, der lider af allergi.

"Det er nødvendigt, at vi tager advarslerne fra allergilægerne seriøst. Allergi udgør i perioder en voldsom belastning for de mange allergikere og astmatikere, der lider i det stille, når de ikke modtager en tilstrækkelig eller relevant behandling for deres symptomer. Det vil være meget alvorligt, hvis der i fremtiden ikke vil være speciallæger til at tage sig af en Danmarks mest oversete folkesygdomme," skriver Birthe Skaarup i en pressemeddelelse.

Det er den seneste tids megen omtale af den katastrofale mangel på specialuddannede allergilæger, der får sundhedspolitikeren til at rejse problematikken over for Lars Løkke Rasmussen.

Målet er at få sat bevillinger af til at udbygge indsatsen mod folkesygdommen allergi. Grunden er, at 900.000 danskere vurderes at være ramt af sygdommen, og tallet er stigende. Derfor ønsker hun, at der kommer et overblik over området, og at der bliver gjort noget for at få uddannet flere allergilæger.

Login