DF kræver penge til amputerede sygehusprojekter

ØKONOMI: Dansk Folkeparti vil sikre flere penge til byggeriet af de nye supersygehuse ved årets finanslovsforhandlinger. Men Danske Regioner slår fast, at der kan bygges gode sygehuse med de nuværende bevillinger. Tilpasningen af byggeprojekterne er ikke alvorlige, lyder det fra regionerne.

Regionerne er i gang med at beskære nogle af de nye supersygehuse i en grad, at de risikerer ikke at leve op til deres folkelige navn om at være, super.

Det var meldingen fra Dansk Folkeparti’s formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), da partiet i weekenden holdt årsmøde i Herning.

”I disse år bygges de såkaldte supersygehuse. Men bliver de også super? I mange tilfælde er budgetterne overskredet, og det har betydet, at der er blevet skåret ned. Der er for eksempel varslet færre sengepladser på de nye sygehuse end tidligere planlagt, mens man på eksempelvis Skejby næppe får råd til et planlagt patient-hotel. Det er bare ikke godt nok,” sagde Kristian Thulesen Dahl. Her argumenterede han især for, at det vil betyde dårligere mad for patienterne, hvis sygehuse ikke har egne produktionskøkkener, hvilket ifølge ham vil være skadeligt for mange patienters helbredelse.

Login