Der skal også være mindre bureaukrati på sygehusene

NOTE: Danske Regioner undrer sig over, at regeringen har undtaget hele sygehusområdet fra forslaget om afbureaukratisering.

Der må være sket en fejltagelse. Så kontant er Bent Hansens (S) melding oven på regeringens udmelding om kvalitetsreformen, hvor sundhedsområdet ikke er medtaget, når det handler om at få afbureaukratiseret den offentlige sektor.

"Sygehusområdet er et af de mest gennemregulerede og gennemdokumenterede områder, vi har. Derfor forstår jeg ikke, hvorfor regeringens oplæg til en afbureaukratiseringsreform alene omfatter stat og kommuner - men ikke regioner. Slet ikke, fordi Danske Regioner gennem hele forløbet har lagt vægt på, at reformen også skulle omfatte sygehusene, som regionerne jo har ansvaret for," siger Bent Hansen, der er formand for Danske Regioner.

Kræfterne kunne bruges anderledes
Foreningen mener netop, at sundhedsvæsnet skal afbureaukratiseres. Administrationen burde gennemgås kritisk, så der kan frigøres nogle personale ressourcer. Danske Regioner har forsøgt at få skrevet et krav om enklere regler ind i både økonomiaftalen og trepartsaftalen.

Login