Denne uge på Sundhed (43)

DET SKER: Denne uge skal sundhedsminister Astrid Krag (SF) tale ved en konference om hjertekarsygdomme, Sundheds- og Forebyggelsesudalget har dets første møde, og så afholdes KL’s årlige Misbrugskonference.

Ministeren
Sundhedsminister Astrid Krag (SF) skal tirsdag i denne uge tale ved Hjerteforeningens konference om forskning i kvinder og hjertekarsygdomme.

Folketinget
Sundheds- og Forebyggelsesudvalget holder dets første møde tirsdag i denne uge, hvor dagsordenen byder på modtagelsen af deputationer fra Filadelfia og Dansk Epilepsiforening. Efterfølgende vil der være et åbent samråd med sundhedsministeren om Epilepsihospitalet Filadelfia og derefter endnu et åbent samråd om S og SF's løfter på sundhedsområdet.

Samråd
Dansk Folkepartis sundheds- og psykiatriordfører Liselott Blixt og Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde har stillet ministeren for sundhed og forebyggelse en række spørgsmål om Epilepsihospitalet, der vil blive taget op på samrådet.

Spørgsmålene angår behandling af epilepsipatienter, samarbejde med regioner, økonomisk støtte og risiko for tab af ekspertise og specialisering. 

Liselott Blixt og Sophie Løhde har også stillet spørgsmål, der vil blive taget op på 2. Samråd på udvalgets dagsorden. Liselott Blixts spørgsmålet lyder:

"For en måned siden lovede S og SF, at der skulle ske en række tiltag på sundhedsområdet, såsom 30 minutters maksimal ventetid på skadestuer i hele landet, patienter væk fra gangene, sundhedstjek til alle 40, 50 og 60-årige, flere lægeambulancer samt adskillige andre tiltag. Vil ministeren redegøre for, hvorfor man allerede nu trækker flere løfter tilbage, og for hvilke løfter man i 2012 ønsker at fastholde, samt hvilke løfter man vil udskyde til ubestemt tid?"

Sophie Løhdes spørgsmål lyder:

"Vil ministeren redegøre for, hvordan ministeren fremadrettet vil arbejde med de ”ideer”, som S og SF har fremlagt før folketingsvalget, men som altså ifølge ministeren ikke skal opfattes som løfter – herunder om der overhovedet eksisterer deciderede løfter fra folketingsvalgkampen, jf. statsministerens udtalelser til f.eks. Jyllands-Postens hjemmeside den 7. oktober 2011 om, at der kun blev givet to løfter i valgkampen, hvoraf ingen var på sundhedsområdet?"

§20-spørgsmål
Der foreligger i alt 29 ubesvarede §20-spørgsmål til sundhedsministeren. Heraf er halvdelen stillet af Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde, der i lighed med ovenstående samråd, alle omhandler S og SF's sundhedsløfter frembragt i udspillet Tryghed om Sundhed og enkelte udtalelser i valgkampen.

De øvrige spørgsmål er stillet af Liberal Alliances sundhedsordfører Joachim B. Olsen, Venstres fødevare- og landbrugsordfører Erling Bonnesen, DF's sundheds- og psykiatriordfører Liselott Blixt og Venstres Bolig- og Familieordfører Louise Schack Elholm.

Spørgsmålene omhandler Sygehusene i Svendborg og Odense, Epilepsihospitalet Filadelfia, kønsskifteoperationer til unge, behandling af misbrugere, midler til supersygehuse samt effektiviseringsgevinster ved at sætte sundhedsydelser i udbud. 

KL’s Misbrugskonference
Onsdag afholdes KL’s årlige Misbrugskonference. Begivenheden vil finde sted på Hotel Nyborg Strand, og temaet for konferencen vil være på de metodiske udfordringer i misbrugsbehandlingen. Der vil således blive sat fokus på de metoder, der anvendes af misbrugsbehandlingen i Danmark og de særlige elementer, kommunerne skal have fokus på for at sikre en kvalificeret misbrugsbehandling. (Link)

Login