Denne uge på Sundhed (10)

DET SKER: Gigtforeningen afholder seminar om den nyeste viden om mulighederne for at diagnosticere, behandle og forebygge gigtsygdomme. Sundhedsstyrelsen inviterer til konference om status og perspektivering af speciallægeuddannelsen.

Folketinget
Dagsordenen er ryddet på Christiansborg, da der er Nordisk Råd. Der er således heller ingen høringer med frist i denne uge.

§ 20-spørgsmål
Jane Heitmann (V) har stillet sundhedsministeren et § 20-spørgsmål om behandlingen af danskere med psykiske lidelser. I regeringsgrundlaget fremgår det, at "regeringen vil drøfte med regionerne, hvordan og på hvilke vilkår psykiatrien kan blive en del af den bygningsmæssige opgradering, som regionerne forbereder netop nu for den somatiske del af sundhedsvæsenet". Heitman vil have en redegørelse for initiativerne og overvejelserne omkring disse drøftelser.

Sundhedsministeren har svaret på Liselott Blixts (DF) § 20-spørgsmål, hvor hun beder ministeren undersøge, hvor mange sengepladser der er behov for i psykiatrien fordelt på sygehuse. Derudover ønskede hun svar på, om ministeren vil skaffe bevilling til de eventuelt manglende sengepladser.

Olsen Dyhrs svar på spørgsmålet indledes med: "Det er regionerne, der har ansvaret for at tilrettelægge indsatsen i sygehusvæsenet, herunder i forhold til antallet af nødvendige sengepladser." Hun afrunder herefter sit svar ved at påpege, at: "I mellemtiden er der som bekendt med seneste satspuljeaftale for 2012-2015 afsat 140 mio. kr. til etablering af nye sengepladser i psykiatrien. På den baggrund ser jeg på nuværende tidspunkt ikke behov for iværksættelse af yderligere undersøgelser eller tiltag på området."

Login