Danskerne tjekker sundhed på nettet

NOTE: Besøget hos den praktiserende læge bliver i stadig højere grad fulgt op af en tur på nettet. Sundhed.dk satte endnu en besøgsrekord i maj.

På sundhed.dk mærkes den stigende interesse for sundhedsinformation på nettet. Besøgstallet er konstant stigende, og i maj blev endnu en rekord sat, da 274.000 unikke brugere brugte sitet.

Supplement til lægen
De fleste bruger nettet som et supplement til den praktiserende læge, fortæller en artikel i "Ugeskrift for Læger". Det er en stor europæisk undersøgelse, hvor 1000 danskere har deltaget, der viser, at hver fjerde dansker oplever at blive beroliget af at gå på nettet og læse om en sygdom.

Undersøgelsen viser også, at der er stor interesse for at læse med i egne journaler:
"58 pct. af danskerne ville læse i deres egen journal på nettet, hvis det var muligt i deres del af landet. Det er et interessant resultat, og muligheden er måske tættere på, end mange tror. En sådan borgeradgang til egne sygehusjournaler via sundhed.dk afprøves i øjeblikket af borgere behandlet på sygehuse, der tidligere hørte til Viborg Amt," siger konsulent Thomas Wejs Møller fra Danske Regioner.

I maj var der stor debat om det blå EU-sygesikringskort, og sammen med en ny kampagne om sundhed.dk var det med til at øge antallet af besøgende på siden.

Login