Danskerne til politikerne: Prioriter behandlingen

NYHED: Ny meningsmåling viser, at kun 24 pct. af danskerne bakker op om en måneds behandlingsfrist. I stedet foretrækker 73 pct. en prioriteret venteliste.

Men det afviser Venstres medlem af Sundhedsudvalget Birgitte Josefsen:

"Venstre har hele tiden haft patienten i fokus. Det handler om at sikre hurtig behandling. De, der har penge, har altid kunnet få behandling. Nu sikrer vi, at alle får lige rettigheder."

DF vil se lovens virkning
Heller ikke Dansk Folkepartis sundhedsordfører Birthe Skaarup vil trække loven tilbage. Men hun hilser dog en debat velkommen.

"Vi holder fast i beslutningen. Men vi vil gerne se, hvordan loven kommer til at fungere. Det er vigtigt, at der er kommet fokus på ventelisterne, men det skal selvfølgelig kunne lade sig gøre," siger hun.

Hun lægger også vægt på, at Bent Hansen på regionernes vegne har indgået en aftale med regeringen om at leve op til aftalen.

Sophie Hæstorp frygter, at fristen vil udhule regionernes mulighed for at prioritere i sundhedsvæsnet. Loven gør, at de er forpligtet til at betale for det private tilbud, hvis de ikke selv kan opfylde en måneds behandlingsfrist.

"Det betyder jo, at man ikke kan prioritere de mere livstruende operationer over hofter og knæ. For i sidste ende er de tvunget til at betale for alle operationerne," siger Sophie Hæstorp.

Login