Danske Regioner: Ja tak til 37 mio. kr.

Nye behandlingsformer inden for kræft- og hjerteområdet. Det vil formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S) bruge 37 mio. kroner til.

Den danske stat betalte i 2005 37 mio. kr. for, at bl.a. amerikanere får gratis akutbehandling i Danmark. Det på trods af, at turisterne i forvejen er forsikret til tænderne, og at danskere ikke har samme rettigheder i USA.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, kalder danskerne for tossegode:
”Det er selvfølgelig ikke en fornuftig udnyttelse af vores sundhedsressourcer. Det kan ikke hjælpe noget, at vi giver gratis ydelser til bl.a. amerikanere, når vi ikke har samme ret i USA. De må betale for de træk, de gør på vores sundhedsvæsen,” siger han.

Bent Hansen, som for nylig i en pressemeddelelse kritiserede regeringen for, at der på finansloven for 2007 ikke er penge nok til nye initiativer på sundhedsområdet, hilser de 37 mio. kr. velkommen:

”Vi har en række områder med nye behandlingsformer inden for både kræft og hjerteområdet, hvor pengene skal være meget velkomne. Vi har i det hele taget mange steder, hvor der er god brug for flere midler til at modernisere behandlingen,” siger formanden for Danske Regioner.

Login