Christiansborg tager godt imod planer om sammenlægning

FUSION: De fleste partier på Christiansborg ser fordele ved KL og Danske Regioners planer om at fusionere. Kun Konservative er direkte imod. Men rød og blå blok er mere uenige i spørgsmålet om regionernes fremtid. Få overblikket her.

Morten Marinus (DF), kommunalordfører til Berlingske.dk
”Man kan lige så godt én gang for alle få ryddet op i den måde, vi styrer Danmark på med de her tre styrende organer Der er altså kun brug for to i fremtidens Danmark”

”Jeg tror, at den proces (nedlæggelsen af regionerne, red.) bliver lettere, når Danske Regioner ikke længere er der som selvstændigt talerør.”

Jacob Jensen (V), kommunalordfører til Jyllands-posten.dk
”Det rykker ikke en tøddel ved det, for vi vil fortsat have blikket rettet mod, om den offentlige sektor i fremtiden kan indrettes bedre. Men på den korte bane er det da absolut fornuftigt, at kommuner og regioner sætter sig på samme side af bordet i stedet for at sidde over for hinanden.”

Jacob Jensen til Avisen.dk
”Jeg synes, det lyder positivt, at man tænker over, hvordan man kan styrke den stemme, som man nu engang arbejder med. Der kan også være en økonomisk gevinst ved det, men det primære må være at styrke stemmen for det decentrale Danmark.” 

Login