Bent Hansen: Sundhedsaftaler kan ikke blive helt ens

SAMARBEJDE: Både KL og Danske Regioner tager positivt imod statsministerens forslag om, at antallet af sundhedsaftaler skæres ned fra 98 til fem. Bent Hansen (S) advarer mod, at sundhedsaftalerne bliver alt for rigide og ensrettende.

Både KL og Danske Regioner støtter op statsministerens tiltag, der officielt blevet født i regeringens udvalg, der netop har evalueret kommunalreformen. Her er forslaget om en sundhedsaftale per region nemlig en af anbefalingerne. Læs rapportens anbefaling på side 22 i rapporten her.

Formand for KL's Sundheds- og Socialudvalg, Anny Winther (V), ser forslaget som en naturlig konsekvens af den udvikling, der allerede er sket i sundhedsaftalerne, som blev lanceret med kommunalreformen i 2007.

"Det er fornuftigt, at man nu laver fem sundhedsaftaler i stedet for 98, fordi det skaber mere klarhed i samarbejdet inden for hver region. Det er i øvrigt en naturlig udvikling af kommunernes arbejde med sundhedsaftalerne, hvor der i alle fem regioner allerede er udviklet et fælles indhold i sundhedsaftalerne på tværs af kommunerne," siger Anny Winther.

Login