Bent Hansen: Lov mindre og giv flere penge

NYHED: Bland jer uden om. Så kontant er meldingen fra Danske Regioners formand Bent Hansen (S), der undrer sig over, at Folketingspolitikerne hele tiden vil styre sundhedsvæsnet.

"Vi har ikke brug for den centrale styring. Det kan slet ikke fungere, fordi de enkelte enheder ikke er ens. Virkeligheden er helt anderledes, og der kan vi ikke bruge en centralstyring, der fratager os ansvaret og muligheden for at tænke selv," siger Bent Hansen (S), der er formand for Danske Regioner.

Centralstyring løser intet
Han mener, at det er en misforståelse, at centralstyring alene skulle kunne forbedre kræftforløbende på hospitalerne. Derfor mener han heller ikke, at man kan drage den parallel, at fordi en centralopgørelse af ventetiderne fik dem til at falde, så er det ensbetydende med, at det vil gælde for alle områder. I stedet handler det om det ekstra fokus og de ekstra ressourcer, der blev postet i at få behandlingen til at glide hurtigere.

"Al den snak om akutbehandling minder mest om, at politikerne gerne vil vise handlekraft. Jeg synes, at vi er rigeligt ambitiøse og forstår ikke sundhedsministerens melding. Vi skal levere akutbehandling. Men det nytter ikke noget, at sundhedsministeren sidder i sit elfenbenstårn med de rigtige holdninger, når virkeligheden er, at vi mangler 200 kræftlæger."

Login