Astrid Krag: Regeringens indsats mod stofmisbrug virker

KORT NYT: Nye tal fra Sundhedsstyrelsen viser en stigning i narkorelaterede dødsfald. Men regeringens indsats mod stofmisbrug virker, fastslår sundhedsminister Astrid Krag (SF).

Fra 2010 til 2011 er der sket en stigning i antallet af narkorelaterede dødsfald. Sidste år døde 285 stofmisbrugere, mens der året før var 276 dødsfald. Det viser nye tal fra  Sundhedsstyrelsen, som gør status på narkotika-situationen i Danmark. Antallet af narkorelaterede dødsfald er det højeste, siden Sundhedsstyrelsens registrering begyndte.

Men selvom der er sket en stigning i narkorelaterede dødsfald, afviser sundhedsminister Astrid Krag, at regeringens indsats mod stofmisbrug har slået fejl. Hun afviser dermed kritikken fra Dansk Folkeparti og Venstre, som mener, at rapporten viser, at regeringens indsats mod stofmisbrug ikke virker.

"DF og Venstre har tydeligvis ikke sat sig ordentligt ind i rapportens tal. Vi kan jo se, at der er sket et fald i antallet af narkorelaterede dødsfald i København. Det tyder på, at den store indsats, som kommunen gør for at nedbringe dødsfaldene blandt gademisbrugere, der er stærkt afhængige af stoffer, virker efter hensigten," siger Astrid Krag i en pressemeddelelse og fortsætter:

Login