Amtslig tilfredshed med handicap-forlig

Amtsrådsforeningen konstaterer, at tirsdagens forlig om satspuljen for handicappede er en glimrende opfølgning på økonomiaftalen. Men det er afgørende, at amterne tilføres yderligere driftsmidler.

Med forliget er der blandt andet sat fokus på amters og kommuners muligheder for at etablere bedre og billigere boliger til handicappede. En beslutning, som mødes med tilfredshed i Amtsrådsforeningen. Dog er det afgørende, at amterne får tilført ekstra driftsmidler til kapacitetsudvidelsen.

- Gode boliger for handicappede ligger amterne meget på sinde. Og selv om amterne de seneste 20 år allerede har gjort en stor indsats for at sikre bedre boformer for handicappede, er det glædeligt, at der nu med satspuljeforliget kan sættes endnu mere turbo på, udtaler formanden for Amtsrådsforeningen Kristian Ebbensgaard.

- Hvis forliget skal kunne følges op i amterne, er det absolut afgørende, at vi får tilført ekstra driftsmidler til kapacitetsudvidelsen og nybyggeriet. I amterne har vi i forvejen en meget stram økonomi – og vi hverken kan eller vil stå med ufinansierede serviceløft, når puljen udløber, siger Kristian Ebbensgaard

Login