Amterne kræver flere penge pga. EU-regler

Nye EU-regler får næstformand for amterne, Bent Hansen (S) til at kræve flere penge af finansminister Thor P. som følge af større udgifter til medicin. Lægemiddelindustriforeningen kan ikke tage påstanden om kæmpe ekstraudgifter seriøst. Lars Løkke (V) beklager - og beroliger.

"Når amterne skal forhandle økonomi med finansministeren næste gang, må vi fortælle ham, at forudsætningerne har ændret sig. Det store arbejde, som vi har sat i gang for at holde realvæksten til medicinudgifterne nede, er - uden, vi kan gøre noget ved det - blevet sat tilbage pga. af denne nye ekstra udgiftsstigning".

Bent Hansen kalder det for 'træls', at EU med denne beslutning giver positiv særbehandling af et erhverv, som i forvejen tjener penge nok, og her tænker han på medicinalvirksomhederne.

Han siger til os, at han dog ikke er enig med Industriforeningen for Generiske Lægemidler (IGL), der er kopiproducenternes brancheorganisation, og som har påstået, at ekstraregningen lyder på 1,3 mia. kr. Bent Hansen vurderer, at det formentlig løber op i et trecifret millionbeløb.

Login