Akutløfte mangler fælles fodslag

NYHED: Regeringen har lovet at kræft skal behandles akut. Det har Danske Regioner og Kræftens Bekæmpelse arbejdet på siden foråret.

Overhalet indenom
Aftalen skulle følges op af konferencen, som så skulle forpligte politikerne til handling. Men initiativet er blevet overhalet indenom af en statsminister, der er træt af al debatten om ventelister. Kræft er nu en akut sygdom, der skal behandles med det samme. Problemet er bare, at regeringen først skal blive enig med Danske Regioner om, hvor meget et sådan løfte koster, og hvordan det føres ud i livet.

"Selv om jeg har forståelse for, at der er behov for at vise handlekraft, er det nødvendigt, at dette sker i et tempo og i en proces, hvor vi har personalet med. Sidst skal jeg også bemærke, at de 300 millioner der indtil videre er nævnt, naturligvis ikke forslår, hvis vi sammen skal gøre alvor af det høje ambitionsniveau," lyder Bent Hansens (S) svar på sundhedsministerens udmeldinger.

Danske Regioners formand hilser løftet velkomment, men først på fredag den 17. august vil organisationens forretningsudvalg komme med en tilbagemelding til regeringen. Løftet vil være mindst fire til fem gange så dyrt, mener Bent Hansen. 

Login