Aktører: For få penge til sundhedsvæsnet

DOKUMENTATION: Regeringen og Danske Regioners nye økonomiaftale høster masser af kritik fra aktørerne - kun en enkelt af foreningerne har ros til aftalen. Læs aktørernes vurdering her.

Der er lussinger til regeringen og Danske Regioner fra de fleste af aktørerne for den nye økonomiaftale. Der er især manglende forståelse for, at det økonomiske greb endnu en gang strammes. Kun fra Dansk Psykolog Forening kan der hentes ros.  

Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen:
"I aftalen er der ikke sat penge af til flere behandlinger på sygehusene. Det er øget produktivitet, der skal sikre flere behandlinger. Det er sjette år i træk, at økonomien er skrabet for sundhedsvæsenet. Det betyder, at medarbejdere skal løbe stærkere uden de nødvendige ressourcer. Dertil kommer, at nye tiltag -  som blandt andet udredningsretten - vil kræve mange ekstra ressourcer. Økonomiaftalen afspejler ikke dette." 

"Læg dertil det faktum, at vi får flere ældre og flere kronisk syge, som vil øge presset på hele sundhedsvæsenet de kommende år. Hvis der ikke følger penge med, så kan det ganske simpelt ikke lade sig gøre at løse opgaverne."

Login